Billedredigering gennem tiden – Vi leverer værktøjerne til effektiv billedredigering på både PC og Mac. Kom forbi vores showroom eller kontakt os for rådgivning om, hvordan vi kan løse dine behov for billedredigering optimalt. Vi afholder også kurser i billedredigering, så du udnytter softwaren effektivt.

Apple Aperture

Photoshop er stadig det professionelle program når det drejer som om avanceret partiel billedjustering og professionelle montager, men der er ingen tvivl om at Apple´s Aperture kan være det foretrukne program for den fotograf som ønsker optimale korrektioner af Raw billeder, og som ønsker flydende justering af højlys og skygge.

Aperture kræver ressourcer: 1.8 Ghz og optimeret grafikkort, men så kører indlæsningen af de mange Rawformater også i imponerende tempo. Dejlig kreativ brugerflade og logiske tastaturgenveje som bunder i Apples workflow-maskine: Automator.

Flydende billedjusteringspaletter med fornem justering af højlys og billedtoner via histogrammets drejelige ”kvartområde” markeringer. Et hurtigtvirkende forstørrelsesglas viser billedkvaliteten ved 100%. 

Al billedjustering gemmes som egne justeringsfiler og lader det oprindelige billede være som original.

Farvestyringen fungerer via en robust ColorSync og med direkte visning af printerens farveprofil.

Adobe Photoshop

Den ”store” Photoshop – nu i version CS2 – er de facto standarden for billedredigering. Der er i praksis ingen grænser for, hvad du kan klare med Photoshop. Ofte vil den ”almindelige” fotograf dog kunne klare sig med Photoshop Elements 3.0 i stedet – lad os tage en snak om dine behov.

Har du brug for at redigere og håndtere et stort antal billeder, er det også værd at overveje en løsning fra FotoWare i stedet. FotoStation PRO har ganske avancerede redigeringsmuligheder, samtidig med, at det sætter dig i stand til at håndtere og konvertere mange billeder af gangen.

Nikon Capture

Der er almindelig enighed om, at Nikon Capture leverer den bedste billedkvalitet fra Nikons NEF-filer – den er trods alt udviklet af Nikon selv. Her får du optimale muligheder for at klemme den maksimale kvalitet ud af filerne.

Capture tilbyder også – helt unikt – en avanceret funktion til automatisk fjernelse af pletter som følge af støv på billedsensoren. Image Dust Off kan for eksempel køres på en hel samling af billeder, hvor du opdager en støvplet, når du kommer hjem.

Endelig har du muligheden for fuld fjernstyring af Nikon-kameraet – via kabel eller trådløst på de større modeller – med automatisk preview på skærmen og mulighed for at indstille alle kameraets parametre fra computeren.

Digitale Filtre fra Nik Multimedia

Professionelle digitale filtre, der fungerer som ”plug-ins” til Photoshop eller Nikon Capture. Gør det nemt og hurtigt at skabe både traditionelle og mere eksperimenterende variationer af alle typer af billeder – nemt og hurtigt. Filtrene fås i sæt med 75, 45 eller 19 filtre.

Du kan vælge at benytte ”traditionelle” effekter som graduerede filtre, soft-fokus, sort/hvid konvertering, toning eller simuleret infrarød, men der er også en lang række mere kreative effekter, som for eksempel ”Cool Ice”, ”Monday Morning Blue” eller solarisation.

Digital Fotografering

Der er en introduktion af kameraets funktioner og indstillinger, billedsensoren, opløsning, optik og biledkvalitet, hvidbalance og ISO-indstilling, billedstørrelse og filformater, hukommelseskort. Blænde, tid og dybdeskarphed. Billedoverførsel til computeren. Der gennemgås fotografering af forskellige motiver og lyslægning. 

Kurset for dem som vil have glæde ved fotografering af forskellige motivtyper med det digitale kamera!

Fotografering i Raw

For dem som ønsker at være helt fortrolig med professionel Raw-fotografering, og dermed udnytte det digitale kamera optimalt.

Udnyttelse af kameraets Raw-filer, primært i Raw-programmer som Nikon Capture 4.3 , Canon DPP Raw og Adobe CS2. (Tilpasset kursisternes ønsker) Der gennemgås efter ønske også andre Raw-programmer som CaptureOne og Pixmantec RawShooter.

Hemmeligheden bag Raw, billedjustering, 12-16 Bit, Farveprofiler. Hvad kan du i Raw, kontrol over støj, abberation, vignettering. Batchkørsler. Hvidbalance, kurver, niveauer, farvebalance, gråpunkt partielt og som udsnit. Støj, billedtrim, korrektion og Unsharp Mask. Top professionelle tips og tricks. Hvis du vil have dit digitale kamera til at køre som en velsmurt maskine, så er dette kurset!

Læs også: