Hvad er det der gør det gode billede, er det når billedet bliver taget, eller er det når billedet bliver redigeret? Ja efterhånden kan man gøre sig sine tanker om dette, for redigeringsprogramerne bliver bare bedre og bedre og kan redde mere og mere af et mislykket billede. Jeg tænker her ikke kun på fotoentusiasten, men også på den professionelle fotograf.

Fotoredigeringsfotograf

Jeg hørte for et stykke tid siden en fotograf sige, at han stort set bare kan skyde på Auto, for han var mere en computerekspert end en fotograf. Dette satte nogle tanker i gang, for er vi på vej derhen hvor det gode billede mere laves af computereksperten, end den gode fotograf der kender sit kamera og sit lys? Nogle gange ser jeg billeder, hvor jeg tænker at det mere er i Lightroom og Photoshop det gode billede er lavet, end det er den gode fotograf der gør sin indflydelse gældende.

Se flere flotte billeder her

en god fotograf

Fotoredigeringsfotograf

Jeg synes disse her billeder er rigtig gode, og det er sikkert også en god fotograf der har lavet dem, men vil det altid blive ved med at være sådan? Så måske skal vi til at kalde det en fotoredigeringsfotograf i stedet for en fotograf, eller skal vi bare kalde det en computerekspert? Hvad mener I om dette, og hvad tror I evt. at fremtiden vil bringe. Sidst men ikke mindst, betyder det noget hvis vi fremover skal kalde fotografen en redigeringsfotograf, eller er det bare mig der provokerer lidt for meget, uden der er noget som helst hold i det?

Læs flere artikler: