FJERNBETJENING TIL KAMERA – En god fjernbetjening er alt afgørende, for at kunne bruge det til fotografering. Jeg vil gå igennem muligheder af fjernbetjeningers fordele og ulemper og er taget fra ens egne bruger oplevelser om hvor anvendeligt det er. 

INFRARØD FJERNBETJENING

Nikon´s egen infrarøde fjernbetjening er kun til små opgaver og har en del problemstillinger som gør, at den hurtigt går i glemmeren.Min første oplevelse af fjernbetjening, var noget skuffende og hurtigt opdagede jeg at der var masser af begrænsninger i hvad der var muligt med denne fjernbetjening.

Der hvor fjernbetjeningen er anvendeligt er sammen med stativ og du vil undgå rystelser fra kameraet når trykkes på skyderen. Det er også det eneste jeg lige kan komme på. På familie udflugt tog jeg familiebilleder med fjernbetjeningen og måtte helt hen til kameraet før den fik kontakt og egentligt kunne jeg bare trykke knappen på kameraet i stedet, for timeren måtte jo tages i brug, for at jeg selv kunne være med på billedet.  

Efter 2 meters afstand begynder det at blive virkeligt svært at få kontakt og går kameraet i pause skal det vækkes igen før fjernbetjeningen virker igen.  Alle disse problemer på en gang, gør det rigtigt træls at bruge og ja man kan justere hvor lang tid der skal gå før kameraet går i pause og løser kun lidt af problemerne.

Flotte billeder fra Fyn

TRÅDLØS FJERNBETJENING

Efter jeg fik bekendskab til en radiostyret fjernbetjening, var det rigtigt positivt.  Det er en billig fjernbetjening og kun et minus og det er batterierne der følger med. Batterierne lækker og begynder at danne ir omkring kontakt fladerne til batteriet. Super træls og smid dem ud før de laver permanent skade. Det virker rigtigt godt og på lang afstand kan man stadigt udløse kameraet. Det er velegnet til haven og kan også bruges hvis man er indendørs og kameraet er sat op som skjul i haven til at fange fugle på foder brættet. Fjernbetjeningen har samme funktion, som skydeknappen på kameraet og et let tryk og kameraet fokusere og et helt tryk kameraet tager billedet.

Første gang det tages i brug er det rimeligt ulogisk og man ty til manualen og ender jo med at få det i gang. Herefter kør det helt problemfrit og rigtigt anvendelig til mange formål. Med prisen taget i betragtning er det rigtigt godt køb, specielt når de originale koster en hel del mere.

WI-FI OG TRÅDLØS FJERNBETJENING

Den gode oplevelse når man fotografere indendørs ved computeren, er med wi-fi på kameraet. Du sidder venter og en fugl hopper ned fugle brættet og et knips med fjernbetjening og det er taget. Nu vil man jo gerne se billedet og med wi-fi kort kommer det automatisk ind på pcéren og det er god feature. Det er nyt på vej, hvor ipad kan se billedet får det tages og indtil videre kan man kun håbe der kommer en løsning der vil fungere indtil videre er det ikke særligt brugbart endnu.

Læs mere her: